Gola Ukrajinka nasrnula na pehar namenjen pobedniku EP

Ukrajinska ženska grupa FEMEN održala je još jednu "toples akciju", kada je jedna od aktivistkinja srušila sa postolja Kup šampionata Evrope u fudbalu.

Ukrajinska ženska grupa FEMEN održala je još jednu "toples akciju", kada je jedna od aktivistkinja srušila sa postolja Kup šampionata Evrope u fudbalu.

Grupa je na svom nalogu na društvenoj mreži "Tviter" istakla da je akcija bila usmerena protiv pretvaranja u centar seks-turizma Ukrajine, koja je, uz Poljsku, od 8. juna do 1. jula domaćin šampionata "Evro-2012".  Ruski kanal NTV navodi da je aktivistkinja Julija Kovpačika grudima srušila pehar, postavljen na Trgu nezavisnosti u centru Kijeva, prethodno skinuvši majicu, a da je na njenom telu bila napisana poruka na engleskom "Fuck Euro-2012".

Devojka je na prevaru ubedila čuvare da je puste do pehara, a potom se brzo skinula i bacila na fudbalski trofej. U svom blogu aktivistkinje FEMEN-a napisale su da žele da sruše "Evro-2012", jer UEFA, navodno, promoviše seks-turizam i stimuliše ukrajinsku seks-industriju, bavi se "debilizacijom zemlje".

"Pravi povod za bojkot Euro-2012 za svetske lidere treba da budu ne privremene teškoće jedne oligarhkinje (bivše premijerke Julije Timošenko), već tragedija stotina hiljada siromašnih ukrajinskih žena, uvučenih u svetsku seks-industriju", navodi ta grupa. Obezbeđenje pehara, izloženog u Kijevu, reagovalo je munjevito i devojku su pokrili ogromnim peškirom, a policija ju je potom privela. Aktivistkinje FEMEN-a redovno održavaju akcije protesta ne samo u Ukrajini, već u poslednje vreme i u celom svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet