Devojke iz "Pusi rajota" premešetne u "zatvorski pakao"

Dve članice pank benda "Pusi rajot" premeštene su u ruske zatvorske kolonije poznate po surovim uslovima pošto je sud ovog meseca potvrdio presude kojima su osuđene na po dve godine zatvora, izjavila je danas njihov branilac.

Dve članice pank benda "Pusi rajot" premeštene su u ruske zatvorske kolonije poznate po surovim uslovima pošto je sud ovog meseca potvrdio presude kojima su osuđene na po dve godine zatvora, izjavila je danas njihov branilac.

- Nađa Tolokonjikova je poslata u Mordoviju, a Marija Aljohina u Perm - rekla je branilac Violeta Volkova. U regionima Perm i Mordovija, u centralnoj Rusiji, nalazi se velika mreža zloglasnih zatvora iz sovjetske ere koji su poznati po teškim uslovima.

- One su tamo prebačene u subotu - kazala je Volkova i dodala da su članovi njihovih porodica saznali da su premeštene tek kada su paketi za njih odbijeni u moskovskom zatvoru gde su se privremeno nalazile. Fanovi "Pusi rajota" su na "Tviteru" napisali da su dve članice benda prebačene u zloglasne zatvore "specijalnim" konvojem. Umetnička grupa "Vojna" (rat), koja je bliska sa "Pusi rajotom", na tom društvenom mikroblogu je napisala da je Mordovija "najgori zatvorski pakao koji postoji".

Tolokonjikova, Aljohina i treća članica benda Jekaterina Samucevič u avgustu su osuđene na po dve godine zatvora zbog toga što su u glavnoj moskovskoj crkvi izvele performans u kome su ismevale predsednika Rusije Vladimira Putina. Žalbeni sud je početkom meseca potvrdio presude za Tolokonjikovu i Aljohinu, ali je neočekivano naložio oslobađanje Samucevičeve, pa mnogi posmatrači veruju da je razlog pokušaj da se unese razdor u bend.

  • lokkero

    22.10.2012 14:22
    @ G
    Da bi ste to shvatili morate razumeti "punk" kao zanr.Pank ne peva o lepim ocima,o ljubavi ili sreci.Pank je revolucija!Neartikulisano trazenje pomoci od drustva (bar kad se dobro radi) to je atak na konzervativce kao sto ste Vi.Umetnicko delo koje trazi od izvodaca da da dusu a ne da razmislja o prihvacenosti u drustvu.
  • Baltazar

    22.10.2012 12:54
    Dr. Evil
    AHAHAHAHAHAHAHHAHA!!!

    Kad sam pročitao vest, pao mi je na pamet grohotan smeh zlikovca, dok ih ispraća... :)


    Doći će i nama Rusi. Učite Ruski. Majka Rusija, majčica...
  • Dragana

    22.10.2012 12:00
    Re: Neutralan
    Ti si bio u svom komentaru neutralan otprilike koliko i jedan Adolf Hitler u Drugom svetskom ratu!

    U Rusiji ubice, silovatelji i pedofili ni ne vide slobodu, kada jednom uđu u zatvor.
    Verovatno si Ti mislio na svog Čanka, Opačića, Pajtića, Čumeta ili Tadića?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.