Rusija: U EU suviše rasizma i neonacizma

Rusija, inače redovna meta evropskih kritika povodom kršenja ljudskih prava, juče je odgovorila svojim izveštajem o stanju ljudskih prava u Evropskoj uniji, u kome se ukazuje da u EU ima suviše rasizma, zloupotrebe policije i neonacizma.

Rusija, inače redovna meta evropskih kritika povodom kršenja ljudskih prava, juče je odgovorila svojim izveštajem o stanju ljudskih prava u Evropskoj uniji, u kome se ukazuje da u EU ima suviše rasizma, zloupotrebe policije i neonacizma.

"Iako Evropska unija i njene članice tradicionalno tvrde da su posvećene zaštiti i promovisanju ljudskih prava, i na nacionalnom i na međunarodnom nivou, situacija u ovoj oblasti u EU je još uvek daleko od savršene", piše na početku ruskog izveštaja na 66 stranica.

Taj dokument, objavljen na engleskom jeziku na vebsajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova, pruža pregled stanja ljudskih prava u svakoj od 27 zemalja članica EU, navodeći kao najveće probleme "stalni rast ksenofobije, rasizam, nasilni nacionalizam i neo-nacizam, kršenje ljudskih prava manjina, zatvorenika, izbeglica, imigranata i osoba obolelih od mentalnih bolesti".

  • Otprilike...

    07.12.2012 14:01
    Japan: Finski porno sajtovi previse su, brate, perverzni
  • Lud&zbunjen

    07.12.2012 13:52
    ovo mnogo podseca na nasu skupstinu - svaljivanje krivnje sa jednog na drugog i nenalazenje problema/resenja
  • 07.12.2012 11:41
    Uh da, oni bolesni Putinovi kampovi za naprednu mladost. Pa sama licnost Putina podseca na neka strasna vremena, koja se (nadam se) nece uskoro vratiti. A i oni imaju "Obraz" koji je cisto nacisticko leglo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.