Novac od Nobelove nagrade ide deci žrtvama ratova

Evropska unija najavila je danas da će novac od Nobelove nagrade za mir, 930.000 evra, dati za projekte namenjene deci žrtvama ratova i sukoba.

Evropska unija najavila je danas da će novac od Nobelove nagrade za mir, 930.000 evra, dati za projekte namenjene deci žrtvama ratova i sukoba.

Novac će otići za oko 4.000 dece sirijskih izbeglica u pograničnim kampovima između Iraka i Sirije, za više od 5.000 kolumbijske dece od kojih je većina izbegla u Ekvador, za 11.000 dece iz Konga i za oko 3.000 pakistanske dece koja žive u konfliktnom delu na severu Pakistana.

"Za nas nema nikakve sumnje da novac od Nobelove nagrade za mir treba dodeliti najranjivijima koji su često i najpogođeniji ratovima: deci u današnjem svetu", rekao je predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Toj deci će biti omogućen pristup osnovnom obrazovanju i mestima prilagođenim njihovim potrebama. Pored ove pomoći, Evropska unija će naredne godine staviti na raspolaganje druge projekte namenjene deci žrtvama sukoba.

  • 18.12.2012 16:15
    Koje licemerje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.