Pale temperature u Australiji

Temperature u južnoj Australiji danas su pale, otklanjajući time, bar na kratko, opasnost od izbijanja i širenja požara.

Temperature u južnoj Australiji danas su pale, otklanjajući time, bar na kratko, opasnost od izbijanja i širenja požara.

Najtopliji dan u Australiji zabeležen je u ponedeljak, sa prosekom u zemlji od 40,33 stepena, oborivši rekord iz 1972. godine, kada je izmerena prosečna temperatura bila 40,17 stepeni.

Danas je u Kanberi temperatura pala sa jučerašnjih 36 stepeni na 28 stepeni, a u Sidneju sa 43 stepena na 23 stepena.

U požarima koji su izbili prošle sedmice na Tasmaniji i dalje se vodi kao nestalo oko 100 ljudi, a 90 kuća je uništeno u gradu Danaleju, koji se nalazi istočno od Hobarta, prestonice te ostrvske države. Veruje se da je na hiljade grla stoke i ovaca kao i divljih životinja nastradalo u požarima.

U državi Viktorija, severno od Tasmanije, šestoro ljudi je povređeno u požaru, uništene su četiri kuće i evakuisana je farmerska zajednica Karnghem. U Novom Južnom Velsu, najnaseljenijoj australijskoj državi, vatrogasci su se borili sa 141 požarom, a 31 još uvek nije lokalizovan.

Međutim, predah za vatrogasce neće dugo potrajati pošto se predviđa rast temperatura krajem ove sedmice.

  • vv

    09.01.2013 10:10
    Australijski meteorolozi lažu kao i naši
    Nešto mi to izgledaju suviše niske temperature da budu najviše u Australiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet