Indija: Počelo "ubrzano suđenje" za silovanje

Suđenje petorici Indijaca, koji su optuženi da su prošlog meseca silovali i ubili devojku u autobusu, počelo je danas u novom, specijalnom sudu za brze procese.

Suđenje petorici Indijaca, koji su optuženi da su prošlog meseca silovali i ubili devojku u autobusu, počelo je danas u novom, specijalnom sudu za brze procese.

Optuženi su pokrivenih lica dovedeni u sudnicu, koju je obezbeđivalo 30 policajaca kako bi sprečili ulazak novinara i brojnih okupljenih. Suđenje će biti zatvoreno za javnost.

Petorića mladića su optužena za silovanje, ubistvo, pljačku i otmicu mlade Indijke i njenog pratioca 16. decembra u autobusu koji se kretao kroz Nju Delhi, dok će šestooptuženom biti suđeno pred sudom za maloletnike. Tužilaštvo je najavilo da će tražiti smrtnu kaznu za zločine koji su navedeni u optužnici.

Brutalno silovanje 23-godišnje studentkinje medicine pokrenulo je proteste u Nju Delhiju i nacionalnu debatu o oštrijoj kaznenoj politici za zločine nad ženama. Suđenje počinje dan pošto je komisija indijske vlade preporučila striktno sprovođenje zakona o seksualnim napadima, brzo suđenje za silovanja i promene u zastarelom krivičnom zakoniku kako bi se zaštitile žene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet