Desetine studenata Harvarda kažnjeno zbog varanja na ispitu

Američki univerzitet Harvard izrekao je akademske sankcije desetinama studenata posle istrage o varanju na završnom ispitu.

Američki univerzitet Harvard izrekao je akademske sankcije desetinama studenata posle istrage o varanju na završnom ispitu.

Škola kaže da je u skandal umešano čak 125 studenata, a istraga se vodi od prošle godine kada je jedan asistent utvrdio da izgleda da studenti međusobno dele odgovore.

Dekan Fakulteta umetnosti i nauka Majkl D. Smit rekao je da je Odbor za akademski integritet rešio sve slučajeve iz istrage o varanju. On je naveo da se "nešto više od polovine" ispitivanih slučajeva odnosi na studente koji su morali da se povuku s fakulteta. Četvrtina je uslovno disciplinski kažnjena, a samo četvrtina je bila nevina.

Dekan je rekao da odbor Fakulteta priprema preporuke za jačanje kulture akademskog poštenja i etike.

  • Spark

    02.02.2013 14:57
    @Milos - Tako treba
    Bravo za komentar.
    Kod nas onaj ko ne prepisuje nije normalan, a onaj koji neda da se od njega prepise p**** na kvadrat. Normalno je da neko radi i da je vredan, a da drugi to koristi bez imalo skrupula. Tako funkcionise ceo sistem. Zato nam je tako dobro.
  • Milos

    02.02.2013 11:23
    Tako treba
    Svi su oni mamina i tatina deca, samo sto su SVI do jednog imali jako dobar uspeh u skoli I imaju puno para. Jedino sto im je ovo velika greska bila, u tekstu blago navedena kao "povukli sa fakulteta", tj. izbaceni su, bez povracaja novca i obelezeni za ceo zivot. Moze da krene na neki losiji fakultet i to samo mozda, ali ce uvek pisati da je prepisivao. Ceo zivot ce biti zigosani :)

    A ja kad kazem nisam prepisao ni jedan ispit na fakulteta, od 5 ljudi u drustvu njih 4 me pogleda onim pogledom "ti bas i nisi sasvim normalan" :) Ali ja sam sad na masteru u Londonu, a oni su u Srbijici, cekaju da ih nadje posao.
  • Alf

    02.02.2013 11:07
    Harward - izvikan univerzitet za bogate.
    Nauka – sve jednačine fizike , matematike , elektrotehnike , hemije tj. svih prirodnih nauka - iste su na Marsu / Andromedi – i ne zavise od boje kože i porekla predavača.
    To kaže Ajnštajnova teorija relativnosti.
    I onda šta je Harward - ??

    Istorija i ekonomija uvek se tumače sa subjektivne tačke gledišta - ali Adam Smit je glavni za ekonomiju - na Zemlji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.