Moskva: Saobraćajna kolona duga 3.500 kilometara

Moskva je ponovo pod snegom, koji je izazvao kolaps saobraćaja i formiranje kolone vozila duge ukupno 3.500 kilometara.
Moskva je ponovo pod snegom, koji je izazvao kolaps saobraćaja i formiranje kolone vozila duge ukupno 3.500 kilometara.

Zbog snežnih padavina je otkazan i veliki broj letova, a čak i avion ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva nije mogao da sleti na aerodrom Vnukovo i morao je da produži za Sankt Peterburg.

Ovo je zima s najviše snega u Moskvi u poslednjih 100 godina: od decembra je na taj grad palo više od dva metra snega. Više od 45.000 radnika komunalne službe i 15.000 mašina rade na raščišćavanju novih 26 centimetara snežnog prekrivača sa ulica, što je skoro petina prosečnih godišnjih padavina.

Mnogi Moskovljani koji su se sinoć vraćali s posla kući proveli su između pet i 10 sati u vozilima pošto je prosečna brzina bila sedam do devet kilometara na sat. Skoro 150 kamiona zaglavilo se na moskovskom autoputu, blokirajući satima saobraćaj.

U protekla 24 sata registrovano je preko 3.000 saobraćajnih udesa, mnogo više od što je uobičajeno. Ni pešaci nisu prošli mnogo bolje - više od 50 ljudi povređeno je zbog pada na poledici. Na moskovskom aerodromu je otkazano više od 100 polazaka aviona, 56 letelica nije dobilo dozvolu za sletanje, a 155 letova je kasnilo preko tri sata.

U nekim oblastima Rusije su u decembru zabeležene najniže temperature u poslednjih 70 godina. Meteorolozi predviđaju još snega narednih dana, a vremenski uslovi će, kako navode, ostati slični do kraja februara, pa čak i u martu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.