Aflatoksin u mleku otkriven i u Holandiji

U mleku sa dve holandske farme otkriven je aflatoksin, saopštila je danas Organizacija industrije mleka Holandije.
U mleku sa dve holandske farme otkriven je aflatoksin, saopštila je danas Organizacija industrije mleka Holandije.

Organizacija, koja obuhvata 98 odsto holandskih farmi mleka i 9.000 radnika zaposlenih u tom sektoru, uverena je da kontaminirano mleko sa tih farmi nije dospelo u prodavnice.

Prema preliminarnim podacima, izvor pojave aflatoksina je plesnima zaražen kukuruz koji je korišćen za ishranu stoke.

  • 04.03.2013 21:42
    Sad smo ga ugasili. Sav taj zatrovan kukuruz je iz srbije,garant.
  • damirprc

    04.03.2013 16:56
    rezultati iz holandije
    pojavili su se ali ih nisu prezentovali svi mediji. po njihovim rezultatima SVI uzorci koji su poslati na ispitivanje imaju nivo aflatoksina preko dozvoljene granice, zato se i povećala granica na 0,5. e sad nisam siguran koji uzorci su poslati, da li samo oni za koje se znalo da su preko granice ili svi koje su i kod nas ispitivali.
  • 04.03.2013 15:42
    Pogrešna laboratorija
    Rezultati analize iz Holandije nikada neće stići. Uzorci su poslati u laboratoriju koja meri sadržaj aflatoksina u hrani. Njihovi instrumenti ne mogu da izmere tako visoke vrednosti, jer su baždareni za one vrednosti koje se javljaju u hrani. Sapienti sat!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet