Pjongjang preti nuklearnim napadom

Severna Koreja zapretila je preventivnim nuklearnim udarom "na agresora", pred današnje glasanje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o novim sankcijama Pjongjangu, javile su svetske agencije.

Severna Koreja zapretila je preventivnim nuklearnim udarom "na agresora", pred današnje glasanje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o novim sankcijama Pjongjangu, javile su svetske agencije.

Neimenovani portparol severnokorejske diplomatije kazao je da će Pjongjang iskoristiti svoje pravo na "preventivne nuklearne udare na sedište agresora", pošto Vašington čini sve da pokrene nuklearni rat protiv Severne Koreje, prenela je agencija KCNA.

Iako je slična retorika uobičajena za Severnu Koreju, ona je poslednjih dana učestala. Pjongjang time protestuje zbog najavljenih sankcija i zajedničkih vojnih manevara SAD i Južne Koreje.

Međunarodna zajednica strahuje da prošlomesečni nuklearni test Severne Koreje približava tu zemlju za korak proizvodnji nuklearnih raketa koje bi mogle da dosegnu Ameriku i osuđuje lansiranje raketa i nuklearne testove Pjongjanga kao opasnu pretnju po regionalnu bezbednost.

  • Scotch Bonnet

    07.03.2013 17:31
    Buuuum
    "preventivnim nuklearnim udarom"

    Ma da, i onda cete sve postici, resicete sve svoje probleme odjedared. Nestace kanibalizam koji je redovna pojava na selima, restrikcije energije, glad, nestasica lekova i goriva .....

    Izgleda da je neko promenio bateriju ovom Kinesko-Ruskom strasilu pa se raspevalo sa pretnjama.

    Sada ce USA senat ministarstvu odbrane da inkasira nekoliko milijardi $$$$ za odbranu i ne daj boze i svi ce biti mirni neko vreme.
  • 07.03.2013 16:10
    A Amerima treba dati atomsku?

    Pa Koreja je vodila 100 puta manje ratova od Amerike. A Amerika je i upotrebila na ljudima dva puta atomsku bombu.
  • 07.03.2013 14:32
    Trebali su ih bombardovati na vreme. Eto zašto ludacima ne treba dati da imaju atomsku bombu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.