Crkva se izvinjava Čarlsu Darvinu

Engleska crkva će se izviniti Čarlsu Darvinu za početno odbijanje njegovih teorija, skoro 150 godina nakon objavljivanja njegovog najpoznatijeg rada.
Engleska crkva će se izviniti Čarlsu Darvinu za početno odbijanje njegovih teorija, skoro 150 godina nakon objavljivanja njegovog najpoznatijeg rada.

Engleska crkva će u izjavi zaključiti da je bila previše odbrambena i isuviše emocionalna u odbijanju Darvinovih ideja.

Ovaj hrabri potez svakako neće obradovati delove Crkve koji veruju u kreacionizam i Darvinove ideje smatraju suprotnim hrišćanskim učenjima.

Izvinjenje, koje je napisao velečasni dr Malkom Braun, direktor crkve za misiju i javne poslove, smatra da su hrišćani odbijanjem Darvinove teorije o prirodnoj selekciji, napravili iste greške koje su napravili sumnjanjem u Galilejovu astronomiju u 17. veku.

U izjavi će stajati: "Čarlse Darvinu: 200 godina nakon tvog rođenja, Engleska crkva ti duguje izvinjenje zbog nerazumevanja, i zbog prve pogrešne reakcije učinili smo da te mnogi i dan danas ne razumeju. Želimo da se vratimo starim vrednostima i nadamo se da će ovo popraviti sve što smo učinili".

  • Andrija Šrek

    13.11.2013 11:59
    ...
    E ovo da ćemo teško dočekati od SPC...
  • Rasa sa salasa

    13.11.2013 08:55
    Ali zato kod Fajgelja ne bi prosao ni dan danas.
  • Peggia

    13.11.2013 00:39
    Anglikanska crkva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet