Filipini: Ubijen gradonačelnik

Gradonačelnik i još tri osobe ubijeni su na aerodromu u prestonici Filipina, Manili, saopštili su danas filipinski zvaničnici.

Gradonačelnik i još tri osobe ubijeni su na aerodromu u prestonici Filipina, Manili, saopštili su danas filipinski zvaničnici.

U tom napadu ranjeno je četvoro ljudi, a napadač, maskiran u policijsku uniformu, pobegao je na motoru. Gradonačenik Labangana, u provinciji Zamboanga del Sur, Ukol Talumpa je ubijen dok je sa članovima porodice čekao vozilo ispred zgrade sa terminalima.

Motiv tog napada nije, zasad, poznat i istraga je u toku.

Aerodrom u Manili nosi naziv po opozicionom političaru Benjinu Akinu koji je ubijen 1983. godine po izlasku iz aviona posle trogodišnjeg egzila. Njegov sin, takođe Benjino Akino, aktuelni je predsednik Filipina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.