Bivši specijalci oslobođeni za zločin u Oluji

Dvojica bivših pripadnika hrvatske specijalne policije, Frano Drljo i Božo Krajina, danas su na sudu u Zagrebu oslobođeni za ubistvo šestoro starijih civila srpske nacionalnosti u selu Grubori kod Knina posle vojno-policijske akcije "Oluja" 1995.

Dvojica bivših pripadnika hrvatske specijalne policije, Frano Drljo i Božo Krajina, danas su na sudu u Zagrebu oslobođeni za ubistvo šestoro starijih civila srpske nacionalnosti u selu Grubori kod Knina posle vojno-policijske akcije "Oluja" 1995.

Prvostepenu presudu bivšim pripadnicima policijske antiterorističke jedinice Lučko izrekao je sudija zagrebačkog Županijskog suda Zdravko Majerović posle više od dve i po godine suđenja.

Tokom postupka je ispitano oko 70 svedoka, među kojima i generali Mladen Markač i Ivan Čermak, koji su u Hagu oslobođeni krivice za ratni zločin tokom i posle "Oluje".

Tužilaštvo je optužnicom podignutom krajem 2010. godine teretilo bivše specijalce da su 25. avgusta 1995. u Gruborima ubili šestoro starijih srpskih civila i to u vreme kada je grupa specijalaca osiguravala put Voza slobode kojim je nakon "Oluje" u Split išao hrvatski državni vrh na celu s tadašnjim predsednikom Franjom Tuđmanom.

  • НиколаНС

    06.06.2014 21:41
    Неочекивано,а
    Ето прилике да разни Љигаши попут Чанка, Кандић Наташе, оне Милић, Вучо или како се већ зову направе весеље. Зар је заиста ико очекивао да усташе казне усташе због клања Срба.
  • ns

    06.06.2014 13:37
    Zasto su oni specijalci jel zato sto su pobili babe i dede? Znam da je zbog igrica popularan naziv specijalac al opet pitam u cemu su specijalci? Da li znaju da postavljaju ekspoloziv ispod brodova ili nesto slicno? Nazovite ih pravim imenom a to je pripadnik dobrovoljacke paravojne formacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.