Optužila dečka da ju je silovao 11 puta da odloži ispite

Rijanon Bruker (30) diplomirana pravnica iz Glosteršira proglašena je danas krivom zbog lažnih optužbi protiv svog dečka Pola Fensoma (46).
Rijanon Bruker (30) diplomirana pravnica iz Glosteršira proglašena je danas krivom zbog lažnih optužbi protiv svog dečka Pola Fensoma (46).

Brukerova je 2011. godine tvrdila da ju je Fensom silovao 11 puta i da ju je tukao. Ona je rekla da je bila trudna i da je zbog njegovih udaraca pobacila. Fensom je zbog ovih optužbi u pritvoru proveo 36 dana.

Međutim, ispostavilo se da je ona sve lagala i svoje navode koristila kao opravdanje za odlaganje ispita na fakultetu.

Brukerova je diplomirala pravo na Univerzitetu u Birmingemu, a zatim je krenula da polaže ispite za baristera (jedna od dve osnovne vrste advokata u Ujedinjenom Kraljevstvu) na Univerzitetu u Bristolu, ali je njen stil života ometao u učenju.

Fensom je pušten iz pritvora nakon što je utvrđeno da nema dokaza protiv njega.

Porota je na njenom suđenju čula da je pravi razlog što Brukerova nije mogla da izađe na ispite taj što nije učila jer se provodila u noćnim izlascima.

Fensom je rekao da se nada da će ona bar četiri godine provesti u zatvoru. On je pozvao sve žene koje su trpele nasilje da to obavezno prijave. "Saosećam sa svim ženama koje su ikada silovane ili napadnute. Otac mi je govorio da nikada ne treba tući i napastvovati žene i ja se toga pridržavam", rekao je Fensom.

Kazna će Brukerovoj biti izrečena 26. juna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet