Tanker sa 24 člana posade nestao kod Gane

Tanker koji je plovio pod liberijskom zastavom, s 24 člana posade, nestao je kod obala Gane, a veruje se da je otet, saopštio je Međunarodni pomorski biro.
Tanker koji je plovio pod liberijskom zastavom, s 24 člana posade, nestao je kod obala Gane, a veruje se da je otet, saopštio je Međunarodni pomorski biro.

Tanker MT Fair Artemis poslednji kontakt sa svojim vlasnicima imao je u četvrtak, iz glavnog grada Gane Akre, a kako prenosi AFP, iz Centra za prijavu piratskih napada kažu da je moguće da je u pitanju otmica.

Šef ovog međunarodnog Centra, koji se nalazi u Kuala Lumpuru, Noel Čung je rekao dok je sudbina posade broda koji je transportovao naftu i dalje nepoznata.

"To je oblast gde pirati otimaju brodove, uglavnom zbog tereta koji prevoze. To je oblast koja nam daje povoda za zabrinutost", rekao je on za AFP.

Centar je apelovao na sve brodove da budu na oprezu što se tiče nestalog broda.

Napadi zapadnoafričkih pirata činili su 19 odsto napada širom sveta prošle godine, prema podacim centra. Nigerijski pirati imaju 31 od 51 napada u regionu.

Mali broj piratskih napada do sada se desio u teritorijalnim vodama Gane, gde patrolira mornarica zemlje i gde se dogodio samo jedan incident prošle godine.

Međunarodne snage takođe patroliraju kraj obala zapadne Afrike.

Oni su već odigrali ključnu ulogu u suzbijanju piratskih napada na Rogu Afrike, u blizini obale Somalije, gde je otet veliki broj teretnih brodova, a proces otkupa traje mesecima pa čak i godinama, što je posebno kulminiralo 2011, podseća francuska agencija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.