80 Palestinaca uhapšeno zbog nestalih tinejdžera

Izraelska vojska uhapsila je oko 80 Palestinaca, uključujući članove Hamasa, u sklopu potrage za nestalim tinejdžerima na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelska vojska uhapsila je oko 80 Palestinaca, uključujući članove Hamasa, u sklopu potrage za nestalim tinejdžerima na okupiranoj Zapadnoj obali.

"Palestinski teroristi se neće osećati bezbedno, neće biti u stanju da se kriju i osetiće tešku ruku izraelske vojske", rekao je vojni portparol Peter Lerner. Izrael je u subotu saopštio da je tinejdžere kidnapovala "teroristička grupa".

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu smatra Palestinsku upravu palestinskog predsednika Mahmuda Abasa odgovornom za nestanak mladića, od kojih jedan ima državljanstvo SAD. "Naše dečake je kidnapovala teroristička organizacija, bez sumnje", rekao je sinoć Netanijahu na konferenciji za novinare u Ministarstvu odbrane u Tel Avivu, zarekavši se da će ih Izrael naći i dovesti kući. Izraelski premijer je, međutim, danas optužio islamistički Hamas za otmicu tri izraelska tinejdžera. "Oni koji su kidnapovali naše tinejdžere su članovi Hamasa", rekao je Netanijahu.

Palestinska samouprava, koja kontroliše 38 posto Zapadne obale, je odbacila optužbe, istakavši da su mladići nestali na teritoriji pod punom izraelskom kontrolom. Mladići su nestali u četvrtak uveče dok su stopirali u jevrejskom naselju, gde pohađaju versku školu.Nestali su Ejal Jifrah (19), Gil-Šaer (16) iz jevrejskog naselja Talmona i Naftali Frenkel (16) iz Nof Ajalona. Jedan od njih navodno ima državljanstvo SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.