Morales predložio ukidanje SB UN

Predsednik Bolivije Evo Morales predložio je danas u Santa Kruzu ukidanje Saveta bezbednosti UN i formiranje Banke Juga koja bi zamenila MMF.
Predsednik Bolivije Evo Morales predložio je danas u Santa Kruzu ukidanje Saveta bezbednosti UN i formiranje Banke Juga koja bi zamenila MMF.

"Neophodno je formirati međunarodne institucije koje rade za mir u svetu i da se eliminiše svetska hijerarhija. Zbog toga Savet bezbednosti UN treba ukinuti, jer podstiče ratove i invazije velikih imperijalističkih sila koje žele da se domognu prirodnih resursa u okupiranim državama", rekao je Morales.

Morales, koji se danas obratio na skupu Grupe 77 i Kine, rekao je da je "Savet bezbednosti zapravo Savet nebezbednosti".

Grupa 77, formirana pre 50 godina, organizacija je zemalja u razvoju u okviru UN. Formirana je 15. juna 1964. godine.

Ta grupa broji 130 zemalja iz Latinske Amerike, Afrike i Azije. Cilj te organizacije je da manje razvijene zemlje ne ostanu u senci razvijenih, posebno po pitanju ekonomije i uticaja u organima UN.

  • Konfuzije

    15.06.2014 21:21
    Lako je njemu sa najkvalitetnijom crtom postaviti crvenu liniju.
  • Nudist par Auf Austria

    15.06.2014 21:20
    Mi smo vec godimama u kontaktu sa drugim parovima koje smo sretali na letovanjima ne vidim sta bi tu bilo toliko strasno
  • 15.06.2014 18:15
    Sve treba ukinuti i da hodamo goli free love.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.