Rusija obustavlja isporuku gasa Ukrajini?

Pregovori Ukrajine i Rusije o gasu, uz posredovanje Evropske unije, završeni su sinoć u Kijevu bez rezultata i bez dogovora kada bi mogli da budu nastavljeni, rekao je za Frans pres izvor iz vlade u Kijevu.

Pregovori Ukrajine i Rusije o gasu, uz posredovanje Evropske unije, završeni su sinoć u Kijevu bez rezultata i bez dogovora kada bi mogli da budu nastavljeni, rekao je za Frans pres izvor iz vlade u Kijevu.

Razgovori su zakazani pošto je Rusija zapretila da će prekinuti snabdevanje gasom Kijeva, ako do danas ne plati dug od 1,95 milijardi dolara.

Ruska strana je ponudila Ukrajini i gas po ceni nižoj za 100 dolara za 1.000 kubika, u odnosu na poslednju ugovorenu cenu i ta ponuda je 385 dolara za 1.000 kubika gasa. Ukrajinski Naftogas je, prema najnovijim najavama iz te kompanije, spreman da plati Gaspromu dug za gas od 1,9 milijardi dolara po kompromisnoj ceni od 326 dolara za 1.000 kubnih metara.

Evropska komisija danas je izrazila uverenje da je još moguć dogovor o isporukama ruskog gasa Ukrajini, uprkos neuspešnim pregovorima i pretnje Rusije da će danas obustaviti isporuku gasa ako Ukrajina ne isplati prvi deo duga.

"Evropska komisija je uverena da je još moguće pronaći rešenje koje bi bilo u interesu svih strana", navodi se u saopštenju Komisije.

  • vicko

    16.06.2014 08:17
    Kao vic o papagaju i medvedu u avionu.

    Što se kur*iš kad ne znaš da letiš?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.