"EU je od BiH napravila invalida u ludačkoj košulji"

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović optužio je danas međunarodnu zajednicu, pre svega Evropu, da je od BiH napravila "invalida u ludačkoj košulji".
Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović optužio je danas međunarodnu zajednicu, pre svega Evropu, da je od BiH napravila "invalida u ludačkoj košulji".

"I to su učinili međunarodna zajednica, Evropljani. Prvo zbog nametnutog embarga, kada su nečinjenje i nepomaganje rešavali slanjem humanitarne pomoći... perući na taj način savest. A nakon toga, usledio je i Dejton, čime je invalidiziran državni aparat BiH", rekao je Izetbegović.

"Tog invalida, u čijem su ranjavanju oni učestvovali, drže napolju. Pa, neka nas puste u prostoriju. Pa, neka tog invalida puste da sedne... da sedne s njima zajedno... pa da krenemo u pregovore. Mislim da ovaj preduslov Sejdić-Finci treba da bude pretvoren u jedan od uslova, u jedan od pregovaračkih poglavlja. I da treba ispoštovati ono što jeste Bosna i Hercegovina... što je njen duh, što je njena supstanca. A BiH je bila, sasvim sigurno, preteča ujedinjene Evrope", rekao je Izetbegović.

On je međunarodnu zajednicu optužio da je dopustila da se, kako je rekao, multietničko tkivo BiH u ratu rastura i razara. "Na njihove oči. Tu imaju neki dug prema nama. Birokrate to sigurno neće uraditi", rekao je Izetbegović na konferenciji za novinare povodom pokretanja inicijative za prikupljanje milion potpisa koji bi BiH uveli u EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet