Više od polovine Francuza protiv povratka Sarkozija

Oko 65% Francuza smatra da bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi, protiv kog se vodi istraga o zloupotrebi položaja, ne treba da se vrati u politički život.
Oko 65% Francuza smatra da bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi, protiv kog se vodi istraga o zloupotrebi položaja, ne treba da se vrati u politički život.

Od 65 odsto ispitanika koji ne želi Sarkozijev povratak u politiku, 48 odsto njih se tome potpuno protivi, a 17 odsto je navelo da bivši predsednik to ne bi trebalo da učini.

U drugoj anekti, 59 odsto odsto ispitanika smatra da je Sarkoziju prošle vreme za politiku.

Sarkozi je pre dva dana priveden na razgovor u policiju pod sumnjom da je zloupotrebio položaj u vreme kada je bio šef države (2007-2012). Protiv njega se vodi istraga da je navodno od ubijenog libijskog vođe Moamera Gadafija uzeo 50 miliona evra ilegalnih sredstava za svoju predizbornu kampanju.

Sarkozi, koji se povukao iz političkog života posle poraza na predsedničkim izborima 2012. godine, u nekoliko navrata je rekao da postoji mogućnost da se opet bavi politikoom.

Zbog nepopularnosti sadašnjeg socijalističkog predsednika Fransoa Olanda, analitičari su do sada smatrali da bi lider desnice Sarkozi mogao da bude kandidat na narednim predsedničkim izborima 2017.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU razmatra uvođenje sankcija Izraelu

Ministri spoljnih poslova EU prvi put su vodili "značajnu diskusiju" o uvođenju sankcija Izraelu ako se ne bude ponašao u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom.