Samir Hondo pravosnažno oslobođen optužbi

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivšeg pripadnika Armije BiH Samira Hondu optužbi za zlostavljanje srpskih civila u logoru Čelebić 1992. godine kod Konjica, gđe je Hondo bio čuvar.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivšeg pripadnika Armije BiH Samira Hondu optužbi za zlostavljanje srpskih civila u logoru Čelebić 1992. godine kod Konjica, gđe je Hondo bio čuvar.

Tom presudom odbijena je žalba tužilaštva za ratne zločine i potvrđena prvostepena presuda Veća za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

"Po nalaženju Apelacionog suda, pravilan je zaključak prvostepenog suda da nije dokazano da je Hondo u saizvršilaštvu izvršio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva", naveo je taj sud.

Optužnicom je Hondi bilo stavljeno na teret da je za vreme oružanog sukoba na teritoriji BIH između oružanih formacija srpskog, bošnjačkog i hrvatskog naroda od početka 1992. godine do Dejtonskog sporazuma 1995. godine, kršio pravila Ženevske konvencije o zaštiti građanskih lica za vreme rata i Dopunskog protokola.

On je osam meseci bio u pritvoru u Beogradu, a u novembru prošle godine je pušten da se brani sa slobode.

Logor Čelebić su osnovale bošnjačko-hrvatske oružane snage, u kome su zatvarani samo civili srpske nacionalnosti.

  • НиколаНС

    02.08.2014 19:38
    Чудо ли је
    Зашто имам утисак да одлука није неочекивана. Верујем да су Векарић и Вукчевић вечерас на слављеничкој вечери.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.