Francuski građevinci pronašli i ukrali zlatne poluge

Trojica francuskih građevinaca su prilikom radova na jednom objektu u Normandiji ukrali zlatne poluge i kovanice u vrednosti od 900.000 evra.
Trojica francuskih građevinaca su prilikom radova na jednom objektu u Normandiji ukrali zlatne poluge i kovanice u vrednosti od 900.000 evra.

Trojica radnika su poravnavali zemlju oko kuće kada su pronašli blago u zemlji zatrpano u staklenim posudama.

U "plen" se ubraja 16 zlatnih poluga, od kojih je svaka bila teška po kilogram kao i oko 600 zlatnih novčića koji datiraju iz perioda između 1924. i 1927. godine. Tužioci koji vode slučaj veruju da je blago zakopano tokom Drugog svetskog rata.

Vlasnik poseda na kojem su izvođeni radovi se pre iskopavanja našalio sa radnicima rekavši da mu jave ako pronađu neko blago. Međutim, radnici čija starost je 20, 33 i 40 godina, su imali druge planove kada su pronašli blago.

Mediji navode kako je lokalni tužilac izjavio da je slučaj otkriven nakon što su muškarci počeli da prodaju pronađeno zlato. Jedan od njih je "pao" kada je uplatio 270.000 evra na svoj bankovni račun. Policija je takođe oduzela od njih ceo vozni park uključujući Land Rover, Citroen DS3, Peugeot 3008 i motor Suzuki GSR, zajedno sa stotinama hiljada evra.

Trojica muškaraca su nakon toga priznali da su ukrali zlato i zbog toga im se sudi za krađu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet