Amfilohije: Parada ponosa je parada uništenja

Mitropolit Amfilohije danas je osudio predstojeću Paradu ponosa u Podgorici i nazvao je "paradom smrti i uništenja", prenose podgoričke "Vijesti".
Mitropolit Amfilohije danas je osudio predstojeću Paradu ponosa u Podgorici i nazvao je "paradom smrti i uništenja", prenose podgoričke "Vijesti".

"To je parada obesmišljenja svega onoga što jesmo i što nosimo u sebi", rekao je mitropolit Amfilohije na liturgiji u hramu Hristovog vaskrsenja. Nakon liturgije Mitropolija crnogorsko primorska održala je litiju podgoričkim ulicama u susret Svetoj Petki koja se slavi 27. oktobra.

Litija je bila posvećena porodici i rađanju dece, prenele su "Vijesti". Parada ponosa trebalo bi da bude održana u Podgorici 2. novembra.

  • Andrija Šrek

    26.10.2014 14:22
    ...
    Stvarno, čime je ovaj čovek zaslužio da mu se ime (a kamoli to što govori) pominje?
  • верник

    26.10.2014 12:06
    срамота
    Слажем се, јесте парада уништења и треба је забранити.
    Имам још једно питање:
    -Каква је то "парада" када се новац верника, искрено поклоњен Цркви, користи за изградњу комерцијалног хотела уместо за помоћ онима којима је неопходан? Хоће ли то неко да ми одговори?
    Како парадери имају два лица, имају их и свештена лица!
    Нека први баци камен онај који је без греха! Звучи ли то познато?

    А ово завештање Св. Јована Златоустог, чије литургије и даље држе:
    -То имање је Господње, одакле год да смо га добили; и ако од њега дајемо сиротињи, стећи ћемо велико богатство. Бог ти је допустио да имаш више од других не зато да би то расипао на блудничење, пијанство, преједање, скупоцену одећу и друге раскошне предмете, него зато да би давао онима којима је потребно. Као што ризничар који добије царски новац, а не уручи га ономе коме је заповеђено него га потроши по сопственом хиру, бити подвргнут казни и смрти, тако је и богаташ - као неко ко је добио новац намењен сиротињи, са заповешћу да га раздели онима од својих саслужитеља којима је потребан; зато, ако на себе потроши више него што је неопходно, оштро ће одговарати за то; јер његово имање не припада њему лично, него његовим саслужитељима.

    Како се ту уклапају речи митрополита?

    Верујем у једну Цркву и једног Бога, али видим да јој већу штету наносе свештена лица својим поступцима него овакве параде, које јесу дефинитивно штетне!
    Не подносим парадере (профитере од разних донација, никако особе које су изабрале да су друге сексуалне оријентације) али још мање подносим лицемере, па били они и свештена лица!
  • 26.10.2014 10:59
    mitropolit
    Unistenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet