Podgorica: Antiruska kampanja na bilbordima

Ovih dana primetna je agresivna antiruska propaganda u Podgorici s bilbordima na kojima su uvredljive poruke prema Rusiji i vidljivim logom NATO.
Ovih dana primetna je agresivna antiruska propaganda u Podgorici s bilbordima na kojima su uvredljive poruke prema Rusiji i vidljivim logom NATO.

Kako prenose Novosti, na jednom od njih piše "Bolje banana u ruci nego ruska čizma za vratom", a na drugom "Nikad nama Crnogorcima Rusi nisu bili prijatelji, uvek smo im bili moneta za potkusurivanje. (Milovan Đilas na mitingu u Titogradu 1951. godine)". Potpisnici bilborda su "Crnogorske patriote".

Jedan, na Bulevaru Svetog Petra u sredu je neko slomio, dok je reklama pocepana.

Antiruskoj kampanji prethodila je najava pogoričkih liberala da će u lokalnom parlamentu pokrenuti inicijativu i o promeni naziva ulica koja nose imena Karađorđa, cara Lazara i Miloša Obilića. Zbog toga je Zoran Lakušić, odbornik u Skupštini Podgorice, pozvao je predstavnike EU i drugih međunarodnih organizacija da daju doprinos u zaustavljanju diskriminacije srpskog naroda u Crnoj Gori.

Podsetimo, odbornici Cetinja su dve godine posle referenduma (2008) ulicu Vuka Karadžića u tom mestu preimenovali u Islandsku. To je bio znak zahvalnosti prvoj državi na svetu koja je priznala nezavisnu Crnu Goru.

  • 27.11.2014 15:01
    Anonimus@
    Crnagora je prepun luksuznih jahtova od tajkuna i mafijaša jer su pokupovali pola Crnegore da bi oprali pare. Ali nemoj misliti da su došli da troše pare u Crnugoru, već da je pljačkaju i da obavljaju kriminal preko kojeg su se i obogatili u Rusiji. Nađi ti i jednu uspešnu firmu što Rus drži tamo? Od Rusa niko nije imao korist, samo propast i nevolje.
  • 27.11.2014 14:54
    ns ja - istina
    Jeste, za majmuna banana, a za ostale ona stvar. Šta bi ti radije birao?
  • Aha

    27.11.2014 09:12
    Priprema terena
    Potpuni je moron ko nasedne na te plakate. Siptari, produzena ruka NATO, su ocito dobili zeleno svetlo da rade sta hoce, jer se sprema veliko sutanje na Balkanu, a bome i po svetu.
    "Rusiju pod hitno eliminisati iz Evrope", ne zbog bratstva i jedinstva vec zbog NAFTE i GASA! A samo budale nasedaju na plakate i propagandu! Nisu nama ni njima prijatelji ni NATO ni Rusi ni EU, jer sve su to samo bahate siledzije koje se bore za svoj dzep!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.