Sukob policije i demonstranata tokom otvaranja sezone u Skali

Ispred milanske "Skale" je, tokom glamuroznog otvaranja sezone, došlo do sukoba između policije i demonstranata, u kojima su dve osobe povređene.

Ispred milanske "Skale" je, tokom glamuroznog otvaranja sezone, došlo do sukoba između policije i demonstranata, u kojima su dve osobe povređene.

Oko 300 demonstranata, koji su nosili transparente s natpisima protiv vlasti, gađali su Molotovljevim koktelima policajce naoružane pendrecima, ispred "Skale" u kojoj je muzički direktor Danijel Barenboim organizovao oproštajni koncert.

Prema izveštajima, dva policajca povređena su u sukobima s demonstrantima, koji su se pobunili protiv mera štednje i zahtevajući socijalni smeštaj posle serije prisilnih iseljavanja. Premijerom opere "Fidelio", na kojoj su se okupili vodeći političari i mnoge istaknute ličnosti, obeležen je kraj Barenboimovog devetogodišnjeg mandata u prestižnoj kući "Skala".

Gradonačelnik Milana Paolo Tronka, koji je bio među gostima, osudio je "neprihvatljive nasilne proteste protiv policije" i ometanje kulturnih događaja koji "služe da daju snagu i značaj gradu". Protest je osudio i predsednik pokrajine Lombardije, u kojoj se Milano nalazi, Roberto Maroni, koji je rekao: "Kakav način da se uništi zabava!".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.