Zabranjuju dizel automobile u Parizu?

Gradonačelnica Pariza An Idalgo pozvala je da do 2020. godine s pariskih ulica budu "proterani" automobili sa dizel motorima, kako bi se smanjilo zagađenje.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo pozvala je da do 2020. godine s pariskih ulica budu "proterani" automobili sa dizel motorima, kako bi se smanjilo zagađenje.

Idalgo je rekla da želi da na glavnim saobraćajnicama francuske prestonice vidi samo vozila sa veoma malom emisijom štetnih gasova. Ona je takođe nagovestila više pešačkih zona i udvostručavanje broja biciklističkih staza.

U martu je u Parizu uvedena delimična zabrana vožnje automobila, pošto je izmeren rekordno loš kvalitet vazduha u gradu. "Želim da do 2020. dizel vozila budu proterana iz Pariza. Danas već 60 odsto Parižana nema automobil, u poređenju sa 40 odsto 2001. Stvari se brzo menjaju", rekla je Idalgo.

Ona, takođe, planira da uvede ograničenja za turističke autobuse koji zakrčuju pariske ulice i da zabrani kamionima da prolaze kroz grad. Gradonačelnica je navela da u Parizu postoji ozbiljan rizik po zdravlje, kao i da Parižani u proseku žive šest do sedam meseci manje od ljudi koji nisu izloženi istom nivou smoga.

Gradsko veće raspravljaće o planu gradonačelnice u utorak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.