BiH: Od smrzavanja umrla i treća osoba

U Bosni i Hercegovini se, usled izuzetno niskih temperatura u poslednjih nekoliko dana, smrznulo troje ljudi.
U Bosni i Hercegovini se, usled izuzetno niskih temperatura u poslednjih nekoliko dana, smrznulo troje ljudi.

Izuzetno niske temperature koje su se nekoliko dana pred Novu godinu kao i 1. i 2. januara, u većem delu Bosne i Hercegovine spuštale i do minus 20 stepeni Celzijusa bile su kobne za pojedine stanovnike.

U Zenici je 44-godišnji beskućnik E. M. pronađen mrtav u četvrtak 1. januara, u blizini robne kuće "Bosna", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Lekari su konstantovali da je smrt nastupila usled smrzavanja, prenosi Anadolija.

U još dva slučaja koji su se 2. januara dogodili u Donjoj Jablanici i na području Tuzle, sumnja se na smrt koja je najverovatnije nastupila kao posledica smrzavanja. U Donjoj Jablanici je 2. januara u 14:30 policija pronašla beživotno telo muškarca inicijala M. K. (1962).

Kako je kazao dežurni operativni MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, telo je pronađeno u štali, a smrt je najverovatnije nastupila smrzavanjem.

U Gornjoj Obodnici u Tuzli policija je u petak u 14:10 u njivi pronašla beživotno telo muškarca P. L. (1955). Kako je potvrdio dežurni operativni MUP-a Tuzlanskog kantona, na telu nije bilo tragova nasilja, a smrt je, kako je kazao, najverovatnije nastupila smrzavanjem.

Podsetimo, u četvrtak, prvog dana 2015. godine, u 13:00 na planini Bjelašnici izmereno je minus 18 stepeni, dok je u Sarajevu izmereno minus devet. Najhladnije tokom novogodišnje noći u Bosni i Hercegovini bilo je na Sokocu, minus 26 stepeni Celzijusa.

Od danas, temperature su nešto više, a u većem delu BiH u 13:00 bile su iznad nule - u Sarajevu jedan, Bihaću dva, Tuzli šest, Banjoj Luci osam, Mostaru 13, dok je na Bjelašnici bilo najhladnije: minus jedan stepen Celzijusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.