Jovana Preković nosi zastavu Srbije na zatvaranju Olimpijskih igara

Na ceremoniji zatvaranja Letnjih Olimpijskih igara u Tokiju nosilac zastave Republike Srbije biće Jovana Preković, koja je juče osvojila zlatnu medalju.
Ova 25-godišnja reprezentativka Srbije u karateu osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, u disciplini kumite, u kategoriji do 61 kilograma.
 
Preković je do najvećeg uspeha u karijeri stigla pobedom nad Kineskinjom Jin Saojan u finalu odlukom sudija i tako Srbiji donela drugo najsjajnije odličje u Tokiju.
 
To je ukupno sedma medalja za Srbiju, druga zlatna.
 
Izvesno je da ćemo imati i osmu jer su i vaterpolisti dramatičnim trijumfom nad Španijom obezbedili finale u nedelju, dok se košarkašice (danas) i odbojkašice (u nedelju) bore za bronzu.
 
Zatvaranje Igara je u nedelju. Zastavu na zatvaranju uglavnom nose sportisti koji su u tom trenutku i dalje u Olimpijskom selu. Tako je u Riju Tijana Bogdanović nosila zastavu, u Londonu Milica Mandić, a u Pekingu odbojkaš Saša Starović.
  • Djole ns

    07.08.2021 11:57
    A
    Nole?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).