Ratni invalidi prete protestom

Udruženje vojnih invalida pozvaće svoje članove na protest ukoliko predlog novog Zakona o boračkoj i socijalnoj zaštiti ne bude u skupštinskoj proceduri.
Udruženje vojnih invalida pozvaće svoje članove na protest ukoliko predlog novog Zakona o boračkoj i socijalnoj zaštiti ne bude u skupštinskoj proceduri.

To je za čačanski portal "Ozonpres" izjavio predsednik Udruženja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca Srbije, Radiša Milovojević.

Prema njegovim rečima, novim zakonom se predviđa ukidanje nekih već stečenih prava, što ratni vojni invalidi neće dozvoliti.

"Sve više imamo problema sa državom i njenim odnosom prema nama. Kako vreme prolazi od ratnih sukoba tako smo sve veći i veći balast ovome društvu. To vlast ne krije i više se ni kurtozno ne javljaju nego otvoreno pokušavaju da nam uskrate neka stečena prava, kao što pokušavaju sa novim Zakonom o boračkoj i socijalnoj zaštiti", rekao je Milivojević.

Zamerke novom Zakonu nisu zbog materijalnih, već zbog statusnih pitanja ratnih vojnih invalida, ističe Milivojević.

"Zahtevamo da sva prava proisteknu iz zakona, da to bude nacionalno priznanje ljudima koji su ranjeni ili su dali život za ovu zemlju. Međutim, to Vlada Srbije ne želi da prihvati. Ako može jedan sportista sa bronzanom medaljom da ima nacionalnu penziju, zašto moja invalidnina ne može da bude nacionalno priznanje, a branili smo ovu zemlju", navodi Milivojević.

On je dodao da su javne rasprave održane u samo četiri grada zbog čega sumnja da je vlast želela da preko noći donese zakonske izmene.

Prema podacima Udruženja u Srbiji ima 40.000 ratnih vojnih invalida i njihovih porodica koji ostvaruju prava na osnovu Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija