"Model Železare primeniti i na druge firme"

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio je danas da je ubedjen da će se model koji je primenjen u slučaju smederevske Železare pokazati kao pozitivan i da ga treba primeniti i u slučaju ostalih preduzeća.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio je danas da je ubedjen da će se model koji je primenjen u slučaju smederevske Železare pokazati kao pozitivan i da ga treba primeniti i u slučaju ostalih preduzeća.

Orbović je za RTS rekao da je to jedan od modela koji je dobar i koji srpska privreda treba da preuzme kako bi odredjena preduzeća bila spasena.

Prema njegovim rečima, ima dosta preduzeća "koja su ostala u kondiciji" i model koji je primenjen u Železari može da se sprovede i u slučaju, na primer, trsteničke Prve petoletke, čačanske Fabrike reznih alata, Petrohemije, pančevačke Azotare.

"Kada bi se ovaj model primenio to bi automatski povuklo neka mala i srednja preduzeća u okruženju tih firmi i to bi bio pomak srpske privrede. Tako da mislim da bi ovaj model mogao da pokrene srpsku privredu u pozitivnom smeru", rekao je Orbović.

On je dodao da je nešto slično pokušavala i vlada Mirka Cvetkovića, ali da nije imala hrabrosti da to završi do kraja.

  • Lovac Luka

    24.03.2015 13:09
    sindikat
    Najzad se oglasio i sindikat,konacno brani prava radnika Vucica,Kori,Verbica,Jorgovanke,Vujovica...Nadam se da ce im povecati i plate 10 %.
  • kojo

    24.03.2015 12:39
    Ponovo željezara u pustinji
    Od kada postoji Željezara Smederevo oduvek je bila željezara u pustinji ( niti sirovine , niti koksa, niti tržišta ) – osnovana bez ekonomske pozadine.
    Novci se uzalud ponovo troše.
    Odavno su se svi u Smederevu mogli zaposliti trajno za samo deo novaca i bili bi srećni , a Srbiji bi bilo bolje.
    A iz istorije se ništa ne uči
  • Toma

    24.03.2015 12:33
    fusnota
    Načelno da,
    osim što u fusnoti ugovora sa ovim belosvetskim kriminalcima stoji i to da će oni dobiti i 10-20% od privatizacije.

    vucic ide okolo i poklanja našu imovinu za tepsiju ribe (jat etihad npr) i posle se hvali kako je to fantastično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".