Tokom vikenda obilnije padavine

U prvih deset dana aprila u Srbiji se očekuju obilnije padavine, a prvi veći kišni talas već za vikend, posebno u zapadnoj Srbiji.
U prvih deset dana aprila u Srbiji se očekuju obilnije padavine, a prvi veći kišni talas već za vikend, posebno u zapadnoj Srbiji.

Meteorolozi savetuju oprez i ističu da su prognoze svetskih servisa da našoj zemlji ovog proleća preti potop - neprecizne.

Meteorolog Goran Mihajlović iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije  rekao je da se u subotu i nedelju može očekivati više kiše, naročito u jugozapadnoj, zapadnoj i delom u centralnoj Srbiji i to u pojednim krajevima do 40 milimetara podavina. On podseća da Zavod sve informacije, meteorološka i hidrološka upozorenja, uključujući i ekstremne događaje, koji se za sada ne najavljuju, objavljuje blagovremeno.

Mihajlović kaže da je prognoza svetskog meteo servisa "Accuweather" da našoj zemlji ovog proleća preti potop neprecizna, jer se ekstremni meoterološki događaji, zbog svoje prirode, ne mogu predvideti dugo unapred. "Nemoguće je dva, tri meseca unapred prognozirati tako ekstremne događaje koji uslovljavaju poplave", rekao je on povodom prognoze, objavljene krajem februara, da nas ovog proleća čeka potop.

Mihajlović je rekao da se prestanak padavina očekuju početkom naredne sedmice i dodao da će tokom cele prve dekade aprila često biti kiše, sa temperaturama za nekoliko stepeni nižom od proseka, do 16 stepeni. Takođe, narednih sedam do 10 dana ne očekuje se naglo topljenje snega, naprotiv, na planinama će doći do povećanja snežnog pokrivača.

Poslednjih deset dana aprila imaćemo postepeni porast temeprature ali i promenljivo vreme uz lokalne pljuskove i grmljavinu, rekao je Mihajlović. Takođe, on je rekao da se uragan "Niklas", koji je u severnoj Evropi odneo nekoliko života, kod nas neće osetiti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.