Nova hapšenja u "Tozi Marković" u Kikindi

Policija u Kikindi danas je u nastavku akcije na suzbijanju zlopupotreba u privatizaciji preduzeća "Toza Marković" uhapsili su N. N. V. (42) iz Beograda, zbog sumnje da je zloupotrebila položaja odgovornog lica i poreske utaje u saizvršilaštvu.
Policija u Kikindi danas je u nastavku akcije na suzbijanju zlopupotreba u privatizaciji preduzeća "Toza Marković" uhapsili su N. N. V. (42) iz Beograda, zbog sumnje da je zloupotrebila položaja odgovornog lica i poreske utaje u saizvršilaštvu.

N. N. V. se sumnjiči da je zajedno sa ostalim osumnjičenima oštetila "Tozu Marković" za 2,85 milijarde dinara, a povezanim pravnim licima koja posluju pod kontrolom osumnjičenog D. B. pribaljena je nezakonita korist od 1,37 milijardi dinara, saopštila je kikindska policija.

Osumnjičeni su na ovaj način izbegli da obračunaju i poreske obaveze čime je budžet  Srbije oštećen za oko 118 miliona dinara. Zbog postojanja osnovane sumnje da su zloupotrebili ovlašćenja u privredi i utajili porez 5. maja uhapšeni su odgovorno lice u ''Toza Marković'' D. B. (1968) iz Beograda. Policija je saopštila da su pod kontrolom osumnjičenog i preduzeća "Nautika" Beograd, "Svetski crep" Beograd i "Žitoprodukt" Beograd.

Tog dana uhapšena su i odgovorna lica ''Toza Marković'' R. P. (1962), I. R. (1957), M. N. (1965) iz Kikinde, S. J. (1970) iz Beograda, članovi Upravnog odbora te kompanije M. K. (1974) i P. P. (1968) iz Beograda.

Osumnjičeni su, u periodu od 2006. do 2013. godine, u dogovoru sa D. B, zaduživali "Tozu Marković" kod  banaka, ugovarajući komercijalne kredite pod tržišnim uslovima.

Novac obezbeđen iz kredita banaka odmah po prispeću na tekuće račune ''Toze Marković'' transferisan je firmama u kojima D. B. ima većinsko vlasništvo i neposrednu, ili posrednu kontrolu nad upravljanjem i donošenjem odluka, po osnovu pozajmica koje nikada nisu vraćene, kaže se u saopštenju.

Nakon toga, ''Toza Marković'' je na teret svog poslovanja snosilo troškove kredita i kamata po kreditima, koje realno nije iskoristilo za sopstveno poslovanje i finansijsku likvidnost, navodi se u saopštenju MUP-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija