Vučić: Penzije veće nego ikad do isteka mandata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas da će pre kraja mandata sadašnje vlade gotovo svi penzioneri imati više penzije nego što su ikada imali i poručio da će uz čvrste i snažne javne finansije, penzije biti sigurne.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas da će pre kraja mandata sadašnje vlade gotovo svi penzioneri imati više penzije nego što su ikada imali i poručio da će uz čvrste i snažne javne finansije, penzije biti sigurne.

"Ako na kraju mandata budemo rekli - izlečili smo kasu, podigli smo rast bruto domaćeg proizvoda, rast privrede, ljudi više nemaju umanjena primanja - to će biti rezultat, veliki uspeh i znak da je dobra budućnost pred svim penzionerima i svima drugima", rekao je Vučić na svečanosti povodom 10 godina od osnivanja PUPS-a.

Premijer je rekao da će biće još mnogo teških stvari, ali da misli da smo težu polovinu puta prešli. Vučić je zahvalio PUPS na podršci i odgovornosti i na tome "što je manje kukao od svih nas" i poštovali državu.

"Bez vaše snage i energije ne bismo uspeli da postignemo rezultate", rekao e Vučić i poželo PUPS još više uspeha. Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić poručio je danas da je ta stranka dosledna u stavu da pruži podršku novom, hrabrom konceptu premijera Aleksandra Vučića za dugoročnu stabilnost čiji je garant država.

Krkobabić je na svečanosti povodom 10 godina od osnivanja stranke istakao da PUPS nije dao podršku SNS, jer joj podrška nije potrebna, nego kratkoročnim merama koje će kao krajnji efekat imati pokretanje privrede i ekonomsko ozdravljenje zemlje.

On je rekao da PUPS ostaje pri ranije definisanom stavu da penzije prate plate u javnom sektrou, i u slučaju da padaju i u slučaju da rastu i da na smanjenje penzija gledaju kao na privremeni solidarni porez koji će pomoći da zemlja stane na noge.

  • NemanjaP

    11.05.2015 14:23
    Osveženje
    I vreme bi bilo da se nešto normalno desi nakom dugih 15 godina
  • Bob Majerli

    11.05.2015 10:43
    savet
    Kolko ja vidim ovde na tekst nema sta da se kaze,nego bi ja savetovao ove sto kao pomazu penzije i plate komentarima,ovako:"Svi lepo da se manete corava posla,nego lepo da napisete CV,pa da konkurisete u sto vise firmi,naci ce se i za vas neki poso,pa da lepo povecavamo broj zaposlenih,pada dizemo standard,penzije,plate itd."
  • Jogi Letač

    10.05.2015 22:24
    A penzije će povećati iz kojih izvora? Iz novih kredita koje će da uzme a naredne generacije treba da vraćaju? Ko u ovo veruje i ne zaslužuje bolju Vladu. Za povećanje penzija prvo mora da se povećaju realni prihodi u penzioni fond, znači više radnika koji realno doprinose u taj fond. A to nisu radna mesta koja se finansiraju iz budžeta.

    Botovi, ako vam je AleVu tako dobar, nosite ga kući!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija