Malinari sutra sa zahtevima u Vladi

Sastanak nadležnih sa predstavnicima Asocijacije "Malinari Srbije", povodom cene maline, biće održan sutra u Vladi Srbije, najavio je predsednik te asocijacije Dobrivoje Radović.
Sastanak nadležnih sa predstavnicima Asocijacije "Malinari Srbije", povodom cene maline, biće održan sutra u Vladi Srbije, najavio je predsednik te asocijacije Dobrivoje Radović.

Radović je rekao da će sastanku u Beogradu, koji je prethodno bio dogovoren za danas pa pomeren za sutra, prisustvovati nadležni iz ministarstava poljoprivrede, trgovine i hladnjačari.

Podsećajući da je Asocijacija tražila da otkupna cena malina za ovu godinu bude 2,3 evra, Radović je ukazao da je Poslovno udruženje hladnjacara poslalo predlog za akontnu cenu od 109,50 dinara, što je za malinare neprihvatljivo. Prema njegovim rečima, predstavnici Asocijacije su izradili projekte, održali tribine u Arilju, Požegi i Ivanjici i poslali predloge Ministarstvu trgovine za osnivanje slobodnog tržišta za to voće u Srbiji.

"Iako smo sve to odradili, do sada nas niko nije pozvao. U okolnim zemljama bio je manji prinos maline i ljudi se javljaju za otkup našeg roda", rekao je Radović.

On je upitao i zašto se zabranjuje stranim kupcima da direktno kupuju malinu. "Tražimo od države da stane iza toga", preneo je Radović zahtev malinara uz ocenu da su oni prošle godine bili izmanipulisani i da zato zahtevaju da akontna cena po kilogramu malina bude 2,3 evra koliko, kako navodi, "košta i griz".

On je istakao da mnogi izvoznici i prodavci zloupotrebljavaju nisku cenu otkupa maline preprodajući je zatim po visokim cenama. Prema rečima Radovića, ako ponuda i potražnja na tržištu diktiraju cenu, onda nema razloga da se pred Asocijacijom nalaze tako niski predlozi.

  • 15.06.2015 05:06
    a čemu uopšte služi malina?-ja u prodavnici nisam našao ništa sa malinom
  • Lala

    14.06.2015 17:22
    Jel' važniji lebac ili maline?
    A mi žitari?
  • boco

    14.06.2015 15:28
    malinari se svake godine zale ?? kad rodi ne valja, kad ne rodi ne valja, nikad nisu zadovoljni
    a buduci da je vecina iz centralkne srbije i ne cudi me

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.