Ukinuta presuda bivšem direktoru Železnica

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je nekadašnji direktor "Železnica Srbije" Milanko Šarančić bio osuđen na pet godina zatvora.
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je nekadašnji direktor "Železnica Srbije" Milanko Šarančić bio osuđen na pet godina zatvora.mila

Šarančić je bio osušen da je sa saradnicima oštetio "Železnice Srbije", a Apelacioni sud je naložio da se suđenje ponovi.

Suđenje će pred Specijalnim sudom u Beogradu biti ponovljeno i bivšem pomoćniku direktora za vuču i vozna sredstva ŽTP "Beograd" Zoranu Milićeviću i zastupniku preduzeća "Korel" iz Londona i odgovorno lice u privatnom preduzeću "Sibeks" Miloradu Ccelebiću, koji su ukinutom presudom bili osuđeni na po četiri godine zatvora. Suđenje se ponavlja i prema bivšem pomoćniku direktora sektora za vuču i tehničku dokumentaciju u "Železnicama Srbije" Dragoslavu Pejčiću koji je bio oslobođen optužbi ukinutom presudom.

Šarančić i ostali su optuženi što su, kako se sumnja, ugovorili nabavku šest dizel električnih lokomotiva od Slovenačkih železnica i 10 dizel motornih vozila od švedske kompanije "Šveden reil", a tužilaštvo smatra da je taj posao mogao da se obavi u Srbiji. Tako su prema optužnici naneli štetu za "Železnice Srbije" u iznosu od oko 900.000 evra.

Tužilaštvo za organizovani kriminal koje zastupa optužnicu smatra da su lokomotive iz Slovenije kupljene po znatno višoj ceni preko preduzeća posrednika, a ne direktno od slovenačkog ponuđača, a isti je slučaj i sa švedskim lokomotivama.  Kupovinom iz druge ili treće ruke cena lokomotiva i vozova uvećana je znatno od ponuđene cene direktnog ponuđača.

Bivši direktor "Železica Srbije" proveo je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu više od 13 meseci, nakon čega je pušten da se brani sa slobode uz jemstvo. On je uhapšen 2. juna 2010, a u januaru 2011. je njemu i njegovim saradnicima počelo suđenje.

Šarančić je tokom izlaganja odbrane za svoje hapšenje optužio Demokratsku stranku, navodeći da je proces protiv njega politički montiran i da je uhapšen posle sukoba sa funkcionerom DS i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

  • Mica

    28.07.2015 14:16
    ISTINA
    Doci ce pravda kad tad da je ovaj direktor bio najuspesniji od mnogig i pre i posle njega. Za vreme njegovog mandata bile su i redovne polate i koristili smo usluge nasih odmaralista a sta sad? Pogletajte hotel Beograd u samom centu Beograda ne radi. Bivsi radnik, sada penzioner

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija