Na Fruškoj gori uskoro crkva posvećena žrtvama "Oluje"

Episkop sremski Vasilije rekao je danas u Banstolu, povodom akcije hrvatske vojske "Oluja", da će u tom fruškogorskom naselju uskoro biti podignuta Crkva Blage Marije, svojevrsna svetinja posvećena žrtvama te akcije.
Episkop sremski Vasilije rekao je danas u Banstolu, povodom akcije hrvatske vojske "Oluja", da će u tom fruškogorskom naselju uskoro biti podignuta Crkva Blage Marije, svojevrsna svetinja posvećena žrtvama te akcije.

"Na ovom parčetu zemlje iznići će crkvica u spomen svih onih koji su mučeni, ubijani i stradali na putu istine i svoje slobode, bežeći od neprijatelja. Crkva će biti posvećena Blagoj Mariji i svima onima koji su svoje živote dali na putu spasenja", rekao je vladika Vasilije posle parastosa povodom 20 godina od "Oluje". On je poručio Srbima da se ne dele i da žive složno i u miru.

Vladika je podsetio da su mnogobrojni Srbi proterani iz Hrvatske, svoje stanište našli u Srbiji. On je napomenuo da je predsednik Srbije jedan od ktitora buduće crkve Blage Marije u Banstolu.

Parastosu i osveštanju krsta koje je služio episkop Vasilije ispred buduće Crkve Blage Marije prisustvovalo je oko 300 ljudi, među kojima je bio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U Banstolu danas živi oko 3.500 ljudi od kojih je 95 odsto proterano iz nekadašnje RSK i Hrvatske.

  • @Горане

    05.08.2015 18:10
    Теби треба подићи споменик јер си успео да окречиш оно што су ти баба и његов баба сазидали и оставили. Ако си уопште и тога кадар.
  • Vlada

    05.08.2015 13:43
    Bolest.
  • Toma

    05.08.2015 10:05
    klasično
    Zapišavanje teritorije.

    Umesto crkvetina, bolje da kupite imanje u nekom od mnogobrojnih sela, i skućite one koji to još uvek nisu. Od crkve se niko nije leba najeo, osim popova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija