Nestala deca predstavljala se kao izbeglice iz Irana

Nestali tinejdžeri iz Niša nađeni su u izbegličkom kampu u Sofiji. Deca su u Bugarsku ušla pešice, a zatim se prijavila kao izbeglice iz Irana.
Nestali tinejdžeri Momčilo Petković (17) i Anđela Stojnev (13) iz Niša nađeni su u izbegličkom kampu u Sofiji.

Deca su u Bugarsku ušla pešice, a zatim se prijavila kao izbeglice iz Irana, s namerom da se dokopaju zapadne Evrope.

- Situacija se zakomplikovala kada su bugarske vlasti odlučile da ih deportuju u Iran. Tada su deca rekla ko su i odakle su, a Momčilo je pozvao oca - navode u policiji.

Deca su identifikovana, dobrog su zdravlja i procedura za njihov povratak počeće u ponedeljak, rekli su u niškoj policiji.

Momčilova majka Aleksandra kaže da su odmah obavestili policiju i Ministarstvo spoljnih poslova, a dečakov otac se odmah zaputio u Bugarsku. - Nije mi samo jasno kako su dva deteta od 17 godina i 13 godina uspela da prevare ceo sistem i pređu granicu - kaže Aleksandra za Blic.

Pošli u školu i nestali

Momčilo i Anđela nestali su prošlog petka ujutru, kada su, svako iz svoje kuće, krenuli u školi, ali se tamo nisu pojavili. Roditelji dece odmah su posumnjali da su zajedno pobegli. Razlog je, kako se pretpostavlja, to što su im roditelji branili da se zabavljaju.

Nestanak je odmah prijavljen policiji, koja je započela potragu. Njihove slike objavljene su u medijima uz apel da se javi svako ko ih primeti. Dva dana posle nestanka primećeni su u Knjaževcu, a od tada do juče od njih nije bilo traga.

 

  • 03.10.2015 11:56
    Ma nemam pojma... Treba ih kazniti i krivi su, ali meni su nekako slatki :-) Kao da su prvi koji su se toga setili, koliko samo knjiga ima sa sličnom temom dece koja beže od kuće (Hajduci, Tom Sojer...) iz raznih razloga! Nije to proizvod današnjeg društva već bezvremenske prve ljubavi :-)
  • 03.10.2015 10:54
    Nišlija
    Šta sve neće dečurliji da padne na pamet...
  • 03.10.2015 09:58
    Svasta
    More batina je iz raja izasla. Sada bi roditelji trebali tako da ih izdevetaju da zapamte kada su poslednji put i pomislili na ovako nesto. Eto vam vase nove metode vaspitanja dece. Toga ce biti sve vise...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.