Suzavac u kosovskom parlamentu bačen dva puta za sat vremena

Drugi put u roku od sat vremena u salu kosovskog parlamenta ponovo je bačen suzavac i svi poslanici, među kojima i premijer Isa Mustafa, napustili su salu, a predsednik Kadri Veselji je proglasio sat vremena pauze.
Drugi put u roku od sat vremena u salu kosovskog parlamenta ponovo je bačen suzavac i svi poslanici, među kojima i premijer Isa Mustafa, napustili su salu, a predsednik Kadri Veselji je proglasio sat vremena pauze.

Istovremeno, ispred zgrade parlamenta povećava se grupa članova i simpatizera tri opozicione partije, koje se protive sporazumima o formiranju Zajednice srpskih opština, koji je krajem avgusta potpisan u Briselu i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom. Okupljenima se obratio pripadnik radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Nol Nuši, rekavši da se neće razići sve dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Radikalni opozicioni pokret Samoopredeljenje preuzeo je odgovornost za bacanje suzavca u zgradi kosovskog parlamenta, uz poruku da njihov protest neće prestati ukoliko ne budu povučeni sporazumi o formiranju Zajednice srpskih opština i sporazuma o demarkacii sa Crnom Gorom.

Izveštač Tanjuga je javio da je nekoliko poslanika i službenika skupštinske administracije povređeno. Oni su odmah po aktiviranju suzavca napustili zgradu Skupštine Kosova zbog velike količine dima.

U međuvremenu, radikalni opozicioni pokret Samoopredeljenje je saopštio: "Poslanici opozicije su upravo bacili suzavac ispred kancelarije Kadri Veseljija. On je blindirao Skupštinu policijskim snagama isto kao što Isa Mustafa bilindira društvo hapšenjima, gonjenjm i kidnapovanjem poslanika i građana. Opozicija neće popustiti kada je u pitanju suverenitet države, interes građana, sloboda i jednakost. Naš protest u Skupštini se nastavlja do povlačenja sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i demarkaciji sa Crnom Gorom", saopštio je taj pokret.

Samo pola sata pred početak zasedanja na više mesta u kosovskom parlamentu, pa i u kancelariju predsednika Kadri Veseljija, bačen je suzavac, uprkos velikom broju pripadnika policije, javili su prištinski mediji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".