EPS: Struja mora da se plaća

Naplata struje u poslednje vreme je bolja, ali su dugovanja i dalje velika.

Naplata struje u poslednje vreme je bolja, ali su dugovanja i dalje velika.

Pored toga još ima i starih dugovanja prema distribucijama za koje je 2013. bilo tri reprograma. Do sada su domaćinstva kroz rate otplatila dve trećine tog starog duga, a privreda polovinu. Iz EPS-a poručuju da se struja mora plaćati i da to važi i za građane na Kosmetu.

Od 76.000 sklopljenih ugovora sa domaćinstvima i privredom, zbog neredovnog plaćanja rata, distribucije su raskinule 18.000 sporzuma i predmete predale sudu. Danas čak 96 odsto građana redovno plaća struju, dok je od privrede naplata 89 procenata. Iako zvaničnog reprograma više nema, preduzeća mogu da pregovaraju.

Direktor "EPS Snabdevanja" Dragan Jeremić rekao je da ta kompanija sa resornim ministarstvima analizira svakog kupca koji imaju potencijal i potpisuje dogovor, sporazum o rešavanju duga. "Taj sporazum znači da se tom konkretnom kupcu da, da u određenom vremenskom periodu isplati stari dug na rate bez otpisa kamate", rekao je Jeremić. Na Kosmetu se struja ne plaća godinama.

U EPS-u kažu da će za nekoliko nedelja osnivati svoja preduzeća "EPS Trgovina" i "Elektrosever", pa će i građani u južnoj pokrajini morati da redovno izmiruju račune.

  • Bodkin

    16.11.2015 10:22
    "EPS: Struja mora da se plaća"

    Prvo naplatite od drzavnih i tajkunskih firmi!
  • gogo

    16.11.2015 08:02
    ma hajde
    A broj zaposlenih i plate u EPS-u su????
  • Adam

    15.11.2015 20:46
    Magareće uši
    "Na Kosmetu se struja ne plaća godinama".

    Koje smo mi budale?!
    E majko, što si me baš ovde rodila?
    Muka mi je od ove države...
    Deco bežite što dalje odavde...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.