Šest ponuda za kupovinu Telekoma

Ponude za privatizaciju Telekoma Srbije trebalo bi da budu otvorene u petak, a kako N1 nezvanično saznaje, stiglo je šest ponuda za kupovinu nacionalne telekomunikacione kompanije.
Ponude za privatizaciju Telekoma Srbije trebalo bi da budu otvorene u petak, a kako N1 nezvanično saznaje, stiglo je šest ponuda za kupovinu nacionalne telekomunikacione kompanije.

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujucih ponuda za učešće u prodaji kapitala Telekoma Srbija.

Prvobitno je bilo planirano da ponude budu objavljene danas, ali je, kako se nezvanično saznaje, to odloženo za petak. Mediji su prethodnih dana pisali da su za kupovinu Telekoma zainteresovani Telekom Slovenije koji je navodno podneo zajedničku obavezujuću ponudu sa američkim fondom Apolo, kao i Telekom Kine, čiji su se rukovodeći ljudi početkom meseca sastali sa nadležnim predstavnicima Vlade Srbije u Beogradu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da će Telekom biti prodat ukoliko se za tu kompaniju dobije povoljna cena, a da se u suprotnom, to neće dogoditi. "Ako dobijemo povoljnu cenu - prodaćemo ga, a ako ne budemo dobili - nećemo. I nema tu neke velike filozofije", rekao je on i dodao da je vreme samoupravljanja prošlo i da takve ideje treba zaboravati.

Sindikati se, s druge strane, protive prodaji Telekoma, zbog čega su i prošle nedelje organizovali protest ispred Vlade Srbije.

  • Nole

    17.11.2015 08:05
    Drzavni posao ! Prpa bato !
  • gorki

    17.11.2015 06:38
    banana država koja nikada neće biti bolja, ako se narod ne digne i ne razjuri bagru. ako ga prodaju, neće više pljačkati. dobiće vučkovi da podele pardesetak miliona od provizije, biće još 48 stanova par dana u novinama i to je to. kasnije će naći način da krade iz poreza.
  • N.SAD

    16.11.2015 21:54
    Svi mi znamo zbog čeka su radnici telekoma štrajkovali.Pod jedan imaće 30% manje plate i moraće raditi što mnogima baš to i naj više smeta.Pričao mi je drugar kako se radi u ,,bajatovićevoj firmi'' i budite sigurni da ono što gledate u seriji ,,državni posao'' je samo blaga varijanta kako oni rade ali za koji novac u odnosu na naše plate.Ko nebi onda štrajkovao kad dođe do privatizacije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.