Protest poljoprivrednika sutra u Beogradu

Asocijacija poljoprivrednika i Pokrajinska vlada održaće protestni skup ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu u četvrtak u 12 sati, najavljeno je iz Pokrajinske vlade.

Održavanje protesta zbog izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu dogovoreno je na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića i predstavnika Asocijacije poljoprivrednika.

Pajtić je naveo da pokrajinske vlasti zajedno sa poljoprivrednicima žele da iskažu jasan stav "ogromne većine građana" da je takav zakon neprihvatljiv jer je on samo u interesu tajkuna i nekoliko ljudi, umesto da se cela poljoprivreda i njen razvoj zasnivaju na zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta.

Poljoprivrednici su, podsećamo, u nekoliko navrata tražili sastanke i sa predstavnicima republičkih vlasti i više od tri nedelje protestovali u svojim mestima, jer im nije bila dozvoljena vožnja do Beograda. "Udruženja poljoprivrednika su 18. decembra u Novom Sadu na tribinu pozvali ministarku poljoprivrede, državne organe nadležne za izmenu zakona i sve republičke poslanike, ali se niko od njih nije odazvao. I zato će poljoprivrednici u četvrtak doći u Beograd sa namerom da zatražimo od svih poslanika da ne izglasaju loša zakonska rešenja", navode u Asocijaciji poljoprivrednika.

Skupština Srbije počela je u ponedeljak raspravu o spornom zakonu, a očekuje se da će se poslanici u četvrtak izjašnjavati o njemu.

Autor: 021.rs/foto: Dragan Perišić

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija