U Nemačkoj 55.000 Srba prima socijalnu pomoć

Prema podacima nemačkog Zavoda za zapošljavanje, koje je objavio tabloid Bild, među repubikama bivše Jugoslavije, Srbija je uverljivo na prvom mestu po broju osoba koje u Nemačkoj primaju socijalnu pomoć, a reč je o nešto više od 55.000 Srba, preneo je Dojče vele.

Zajedno sa Kosovom iz Srbije socijalnu pomoć u Nemačkoj prima nešto više od 82.000 osoba - sa Kosova 27.146, a iz centralnog dela zemlje 55.065. Inače, prema Bildu, ukupan broj primalaca socijalne pomoći je nešto više od 1,5 milion stranaca, što je preko 170.000 više nego lane.

Krajem aprila 26 odsto primalaca socijalne pomoći su bili došljaci u Nemačku.

Dojče vele napominje da je sve manje Nemaca ali sve više stranaca koji primaju socijalnu pomoć, pri čemu su na prvom mestu Turci i Sirijci. To je, kako se navodi, samo ulje na vatru ksenofobije, tim više što su podaci nepotpuni, pošto se ne navode iznosi koje i ti "stranci" uplaćuju u fond socijalne pomoći jer rade u Nemačkoj.

S druge strane, broj Nemaca koji primaju socijalnu pomoć se smanjio za 239.995 korisnika, što je 5,2 odsto manje.

  • Pera

    03.08.2016 18:55
    Pocetkom 90. imao sam (zustru) raspravu o Prosjacima u Italiji,gde mi je zemljak objasnjavao da su to Romi iz Srbije. Nisam ga uspeo ubediti da su oni Gradjani Srbije,pa su time i Sramota Srbije,drzave koja nije obezbedila mogucnosti rada, normalnog zivota i standarda, socijalizaciju marginalizovane grupe,uz paralelno i pravovremeno kaznjavanje organizatora tog organizovanog kriminala. (ne dvojim da to nije obezbedila ni ostalim gradjanima,ali to je duga,tuzna i tragicna prica ...)
  • Čiča Gliša

    03.08.2016 14:04
    Axaxaxaxxaxaaaaa....
    Romi i Albanci sa Srpskim pasošima!!! Ne daju oni Srbima socijalu! Ne daju im ni da uđu u Nemačku!!!
  • Gerga

    03.08.2016 13:08
    Korisnije bi bilo
    da saznamo kako se ta socijala dobija i koliko iznosi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.