SVM predao spisak državnih sekretara, novo ime Ana Marija Viček

Savez vojvođanskih Mađara danas je dostavio republičkoj vladi kadrovska rešenja za resore u kojima učestvuje.
U skladu sa koalicionim sporazumom, ta stranka dostavila je danas predlog sa imenima i biografijama četvoro svojih članova, kandidata za državne sekretare u oblastima infrastrukture, zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja.
 
- Novo ime na tom spisku je Ana Marija Viček iz Novog Sada koja je u prethodnom sazivu bila poslanica, a sada će biti državna sekretarka u resoru obrazovanja - rekao je "Novostima" Balint Pastor, visoki funkcioner SVM.
 
U oblastima infrastrukture, zdravstva i poljoprivrede predloženi su Imre Kern iz Subotice, dr Ferenc Vicko iz Novog Sada i Atila Juhas iz Nove Crnje koji su i u prethodnom mandatu bili na funkcijama državnih sekretara. Po rečima Pastora, oni bi trebalo da budu imenovani u naredne dve nedelje.
  • VladaN

    17.08.2016 22:39
    Uz imenovanje...
    ...ćete dobiti i sendvič.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.