Umor najčešći uzrok saobraćajnih nesreća

Direktor policije Vladimir Rebić apelovao je na vozače da prave češće pauze tokom vožnje i istakao da kao uzrok značajnog broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama preovlađuje upravo umor vozača.
Umor najčešći uzrok saobraćajnih nesreća
Foto: Pixabay
"Na autoputevima u Srbiji, od ukupnog broja poginulih oko 45 odsto su strani državljani, pri čemu polovina njih pogine tokom letnje turističke sezone", precizirao je Rebić, koji je na graničnom prelazu Horgoš prisustvovao akciji "Vozi odmoran". Prema njegovim rečima, značajan broj stradalih putnika stranaca je iz Turske, zbog čega je ovu kampanju podržala i turska ambasada.
 
Istakavši da Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje da vozač ne sme da upravlja vozilom ako je u tolikoj meri umoran da nije sposoban da bezbedno vozi, Rebić je ukazao da za putnička vozila ne postoji norma koja ograničava vreme vožnje. 
 
On je apelovao na vozače da se, posebno tokom turističke sezone, striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, posebno ograničenja brzine i korišćenja sigurnosnih pojaseva. Najavio je da će policija u narednom periodu intenzivirati kontrolu vezivanja pojaseva kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima.
  • DonJuan

    29.07.2017 12:25
    Nece biti. Najcesci uzrok je bahatost, nepromisljenost i imbecilnost napaljenih sumahera, koji misle da su vanserijski talenti za pritiskanje gasa i sirene, a u stvari nemaju pojma ni sa voznjom ni sa zdravim razumom. Jedini koji u tome mogu da nam pariraju su, gle cuda, Turci... Geni, sta li...
  • /

    29.07.2017 10:52
    /
    pre ce biti mozak saltovan na pink brzinu


    pametan ce stati pa odmoriti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".