Hleb Tip-500 će morati da poskupi

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da će država u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna Tip-500.
Hleb Tip-500 će morati da poskupi
Foto: 021
"U nekoliko navrata smo dobili preporuku Evropske komisije da i ovu uredbu ukinemo", rekao je Ljajić i objasnio da je ta uredba jedina preostala uredba kojom se u Srbiji reguliše cena nekog proizvoda.
 
Ljajić objašnjava da država uredbom o ceni hleba štiti one najsiromašnije, ali i da se ona kosi sa principima slobodnog funkcionisanja tržišta i, u nekom trenutku, moraćemo da je ukinemo. 
 
"Razvoj ekonomije je, ipak, najbolja socijalna politika", ocenjuje ministar govoreći o tome na koje načine vlada može da smanji nivo siromaštva u državi. 
 
Na pitanje da li i dalje postoji ideja u vladi da se izrade socijalne karte za najsiromašnije građane, Lajić je objasnio da je za izradu socijalnih karata potrebno oko 30 miliona evra, a da su rezultati koji bi se time dobili "pod znakom pitanja". 
 
"Najbolja socijalna politika je jaka ekonomija, zapošljavanje ljudi i to je ono što trajno rešava problem siromaštva", rekao je ministar.
  • Sendwich

    31.07.2017 03:59
    Valjda taj skuplji neće više imati ghovanca od miša.
  • Steva-NS

    30.07.2017 23:47
    kad li će .....
    Očekuje se "preporuka" Evropske komisije,da se sasvim zabrani korišćenje hleba u Srbiji ! Tek tada će "naši genijalci",u rekordno razumnom vremenu , doneti odluku , koliko će da košta. Obzirom da je lipšavanje već počelo, očekuje se da će cena biti razumna !
  • Nervirach

    30.07.2017 22:17
    Ti patriJotski hlebovi od 3 dinara su bili zamazivanje ociju kako se ne bi videlo koliko nas je njihovo vodjenje dovelo do qrca. Sve su usrali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija