Radnici Goše nastavljaju štrajk, spremni i za radikalnije mere

Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke odlučili su jutros da nastave štrajk koji traje duže od četiri meseca, dok ne dobiju novu ponudu rukovodstva za rešavanje njihovih zahteva - isplatu zaostalih plata, koje pojedinačno iznose preko 600.000 dinara, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.
Predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić rekao je Fonetu da su radnici odlučili da nastave štrajk, jer nisu zadovoljni ponuđenim opcijama za rešavanje krize.
 
"Opcija A je da počnemo da radimo bez isplate, a opcija B je da idemo u stečaj", rekao je on.
 
Vujičić je objasnio da su radnici ostali dosledni u zahtevima i traže da im se uplati novac, pa da počnu sa proizvodnjom. Za stečaj kažu da im je bolje da prime devet bruto plata za otpremninu i 11 plata na birou, nego da ovde sede za džabe ili da rade, a da ne dobiju ništa, precizirao je Vujičić.
 
Prema njegovim rečima, konačna odluka o sudbini firme nije doneta jer radnici nameravaju da se bore svim silama protiv stečaja.
 
Vujičić je poručio da se štrajk nastavlja i da su "sve opcije na stolu, uključujući i one najradikalnije".
 
"Možda ćemo ponovo da aktiviramo štrajk glađu ili ponovo da blokiramo pružni prelaz na Koridoru 10. Sve to zavisi od današnje ponude generalnog direktora Milutina Šćepanovića", istakao je Vujičić.
 
On je, međutim, ocenio da je ta ponuda "zaglupljivanje naroda i zavaravanje Agencije za mirno rešavane sporova", navodeći da od nje ne očekuje ništa.
  • @Tmina sa Telepa

    31.07.2017 21:06
    I treba da sede i ništa ne rade... zaradili a sad čekaju da im Šćepanović kaže da ne može i da je to glupost! Kladim se da je Šćepanovićeva mesečna ko radnička godišnja...vredi li džaba raditi a žedan biti a drugom prelivati? Sve treba blokirati!
  • Anu mora da je briga

    31.07.2017 15:17
    Nema im druge. U bezizlaznoj situaciji su, gladni i bolesni. Vlast se ptavi da ih ne primećuje ali Ana mora reagovati ako budu uporni radikalizuju štrajk.
    Ana kaže ne može da se meša u problem fabrike koja je u vlasništvu privatnika. Može. Treba da prisili privatnog krimosa da ispoštuje radnike ili da raskine ugovor o prodaji Goše i imovinu preda radnicima ili da kaže ministrima i ostaloj bagri da malo manje kradu za sebe i taj novac u vidu socijale isplate radnicima Goše i povežu im radni staž sa doprinosima kako bi se mogli lečiti i ostvariti pravo na penziju. Mogu da uštetde na jarbolima, na parkovima, Beogradu na vodi, mogli su na fontani....i ostalim nepotrebnim ulepšavanjima naše domovine...
    Kako za njih uvek ima para a za radnike neme.
  • Tmina sa Telepa

    31.07.2017 13:13
    Ovi samo prete kako ce da radikalizuju strajk i na kraju ne bude nista od toga. Sede i cekaju da im ovi daju pare, a ove boli uvo. Svaki treci dan u proseku blokiraju prugu na par sati. Nikakav efekat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija