Na prodaju električne lokomotive stare više od 40 godina

Preduzeće "Srbija voz" objavilo je prodaju tri rashodovane električne lokomotive, a licitacija će se održati 18. avgusta.
Početna cena dve lokomotive, koje su na prugama od sedamdesetih godina prošlog veka je četiri miliona dinara, dok je treća, proizvedena pre 42 godine, ponuđena za 15 miliona dinara, odnosno oko 125.000 dinara.
 
Električne lokomotive prodaju se u viđenom stanju, bez prava kupca na naknadnu reklamaciju.
 
Lane su rashodovana 372 putnička vagona, 12 elektrolokomotiva kao i 99 motornih kola, koja su dugi niz godina van upotrebe. Dosad je na održanih pet licitacija prodato 370 putničkih vagona, devet elektrolokomotiva i 63 motornih kola. Vrednost zaključenih ugovora je oko 234 miliona dinara. 
 
Uskoro će biti raspisana i licitacija za prodaju motornih kola i prikolica koje se nalaze u Zemunu. 
 
Kako za "Novosti " navode u preduzeću "Srbija voz", novac od prodaje će biti iskorišćebn za vraćanje starih dugova, nasleđenih podelom "Železnice". Plan je da se sa pruga u Srbiji uklone svi rashodovani vagoni. Osim ova 372 vagona, u planu je prodaja još 111 lokomotiva, prikolica i motornih kola. Njihova ukupna procenjena vrednost je 280 miliona dinara, odnosno 2,3 miliona evra.
 
Inače, groblja vozova se nalaze na više lokacija u Srbiji. Najviše starih parkiranih vagona bilo je u Topčideru u Beogradu i u "Želvozu" u Smederevu.
  • Hahaha!

    15.08.2017 13:27
    Hahaha!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija