Han: EU nije imala vremena da reaguje u sporu Srbije i Makedonije

Evropski komesar za proširenje Johanes Han pohvalio je Srbiju i Makedoniju zbog rešavanja spora tolikom brzinom da "EU nije imala vremena da reaguje".
Han je dodao i da nije bilo potrebe za reakcijom EU.
 
Srbija je prošle nedelje povukla svo osoblje iz ambasade u Skoplju ali je ono vraćeno i ponovo počelo sa redovnim aktivnostima.
 
Han je na konferenciji za novinare sa albanskim premijerom Edijem Ramom u Draču rekao da je ekonomska saradnja u regionu jedan od motora priključenja regiona EU i da ona pomaže državama da poboljšaju život svojih građana. 
 
Prema njegovim rečima, "građane često nerviraju stalni zahtevi iz EU, ali su ti zahtevi korisni za njih"
 
On je naveo da je na regionalnom samitu u Trstu dogovoreno produbljivanje ekonomskih veza i da je sada na redu implementacija dogovora. 
 
Han je kao primer važnosti regionalnih ekonomskih veza naveo da je izvoz iz zemalja zapadnog Balkana u EU udvostručen u prethodnih 10 godina dok je razmena među državama zapadnog Balkana ostala na istom nivou. 
  • Ten Shin

    26.08.2017 18:17
    Lider regiona
    Pa nismo mi dzabe lider regiona... Ovo me podseca na "onaj" period, kada smo bili "faktor stabilnosti" jugoistocne Evrope i kada smo pobedjivali u svim sportovima i ratovima. Prosto, najbolji smo! Vau...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.