Za osam meseci 24 prijave za obljubu nad detetom

U prethodnih sedam godina i osam meseci uhapšeno je 155 osoba u akciji "Armagedon", usmerenoj na otkrivanje krivičnih dela vezanih za seksualnu zloupotrebu maloletnih lica na internetu u pornografske svrhe.
Kada je reč o krivičnom delu obljuba nad detetom, policija je tokom osam meseci ove godine podnela krivične prijave protiv 24 muškarca, rekao je ministar Nebojša Stefanović, koji je u Subotici učestvovao na konferenciji Fondacije "Tijane Jurić".
 
Prema njegovim rečima, u prvih osam meseci ove godine, u okviru vršnjačkog nasilja, registrovana su 503 krivična dela, saopštio je MUP.
 
Ministar je ukazao i na podatak da je u prvih sedam meseci ove godine prijavljen nestanak 674 maloletnika, od kojih je policija pronašla 640, dok se za 34 još traga.
 
"Razlozi nestanka su najčešće bekstvo iz domova za decu bez roditeljskog staranja, udaljenje iz hraniteljske porodice, udaljenje iz kuće radi sklapanja bračne ili vanbračne zajednice, nerazumevanje i svađa u porodici, izvršenje krivičnog dela, ljubavni problemi, nerešeni bračni odnosi između roditelja, utopljenje, loše ocene u školi, narkomanija", precizirao je Stefanović.
 
Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić je napomenuo da je dobro što se taj zakon primenjuje. "Zaista se pokazalo da sistem funkcioniše i da policija reaguje od prvog momenta kada dete nestane i to jeste Tijanina pobeda", istakao je Jurić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.