Glumici 30 godina zatvora za ubistvo majke i bake

Viši sud u Beogradu osudio je danas na 30 godina zatvora Teodoru Viktorović (40) zbog ubistva majke i bake u porodičnom stanu na Vračaru u martu 2015. godine.
Glumici 30 godina zatvora za ubistvo majke i bake
Foto: Pixabay
Sud joj je takođe produžio pritvor u kom se nalazi od hapšenja nakon izvršenog zločina.
 
Ovo je prvostepena presuda tako da i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da na nju ulože žalbu.
 
Viktorovićeva je osuđena za teško ubistvo, za koje je predviđena maksimalna kazna od 40 godina zatvora, na koju je tužilaštvo u završnoj reči i tražilo od suda da je osudi, dok je njena odbrana tražila da joj se krivično delo prekvalifikuje u "ubistvo na mah" budući da je reagovala u afektu besa pod dejstvom lekova i alkohola. 
 
Sud je prilikom izricanja današnje presude i odmeravanja kazne imao u vidu nalaz veštaka koji su obavili superveštačenje i zaključili da je bila u stanju bitno smanjene uračunljivosti usled dejstva alkohola i lekova. 
 
Viktorovićeva je osuđena jer je izvršila dvostruko ubistvo najbližih srodnika, ubivši satarom majku Ljiljanu (61) i baku Ivanku (90) u porodičnom stanu na Vračaru posle svađe, a zločin je prijavio njen suprug sa kojim ima dvoje dece. U trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomesečna ćerka. Četvorogodišnjeg sina Petra je nešto ranije odveo u obdanište otac, koji je nakon povratka u stan pozvao Hitnu pomoć i policiju. 
 
Teodora je, kako su pisali mediji, odvezena na Vojnomedicinsku akademiju, gde je na odeljenju toksikologije utvrđeno je da u krvi imala 3,6 promila alkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci, najverovatnije lekova za smirenje. 
 
Teodora Viktorović je diplomirala na glumi u klasi Mirjane Karanović. Ona je, inače, unuka poznatog glumca Mihajla Viktorovića.
  • Psiholog

    26.10.2017 14:11
    Okolnosti
    Sta je Sud uzeo kao olaksavajucu okolnost i nije izrekao maksimalnu kaznu ? Ova kazna nije adekvatna za ucinjeno delo i kakvu poruku salje javnosti.Ako dvadesetogodisnjak ucini ovakvo delo i bude sudjen sa 30godina kazne,on izlazi pre pedesete godine, spreman da ucini slicno ili ponovi ovavkvo delo.Obzirom da je praksa pokazala kako iz nasih zatvora osudjenici izlaze jos gori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.